den bästa kakan ever!
Ryttarkaka- kladdkaka med krispig kokostäcke.
4 ägg
6 dl sockerVispa detta i en bunke
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vanillinsocker
2 krm salt
Blanda ihop
Häll ihop allt och rör om.
Blanda i 175 g avsvalnat margarin (och rör om förstås)
Häll i smörad långpanna, grädda i 15 minuter i 175-180 grader i mitten. Det ska bli en kladdkaka!
Glasyr:
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos
Låt det sjuda på spisen under omrörning i 5 minuter.
Ta ut kakan och bred på glasyren, in i ugnen igen och grädda 10 minuter (fortfarande 200 grader)
Ta ut, låt stela på diskbänken i 1h, därefter lägg in i frysen.
Supergott till mjölk eller glass/grädde.
Så här ska de se ut.. om inte bättre. haha!
Supergoda är dem! åååh fy, det bara vattnas i munnen på mig!
Kommentarer
Trackback