I-N-S-E




Jag insåg ganska mycket idag. Jag var pigg idag, relativt pigg iallafall.

Ibland bara slår det till så där, snilleblixt! Ibland går det lite trögare..


-Människor har fördomar om varandra.

 

-Vissa människor attraheras, andra retaderas, likt elektroner.

 

-Fakta kan absorberas in i själen eller flyta på ytan av själen. Det är inget man alltid kan välja, även om man så vill.

 

-Vänner kommer och går, vissa går i livslängd medan andra kanske bara är där för en stund. Men hur det än går, så har man alltid någon eller något.

 

-Trygghet är något varje människa söker varje sekund, även om man inte alltid erkänner det själv. Utan trygghet skulle man känna sig 'lost' och närintill livlös.

 

- Age is a matter of mind. Det är inte åldern som gör den du är, självsäker eller mer vuxen. det är tiden och främst DU själv. Sinnet börjar inse saker, man börjar tänka. Det stora jaget blir lite mindre, det finns faktiskt andra med.

 

- Livs processen snurrar hela tiden, tyvärr står den aldrig stilla. "After a hurricane, comes a rainbow". Tid. Tålamod. Kraft.

 

 

- Tid. Människan skapade tid. Det har gjort oss stressade, men är även en trygghets faktor för oss. Tid är allas värsta fiende(iallafall min).  Tid står aldrig stilla, tar aldrig slut.

 

- Att prata med sig själv, betyder inte att man är knäpp. Man hjälper sig själv att inse sina brister, förstå sina situationer. Lösa vissa olösta knutar. Och ibland, kanske man bara trasslar till det mer, då är det bra att ha någon annan att försöka hitta den lösa tråden till knuten.

 

-Att lägga tid på att hitta 'the love of your life' är slöseri med tid. Livet har sina steg, du kan påverka, inte mer än så. Personen kommer när den kommer.

 

- Att ha krav på sig själv är ett sätt att fylla ut tomheterna i sitt ideal-jag. Krav kan tolkas på flera sätt. Frågan är, är det du som satt kraven själv eller har någon annat påverkat dig?

 

- Oro gör själen ledsen, endå kan vi inte sluta oroa oss. Oro betyder rädsla.

 

- Osäkerhet är inget man föds med, utan något man själv utvecklar. Rädsla, oro, höga krav och negativ anda spelar en stor del.

 

- Det tar lång tid att utveckla ett hat gentemot en annan person. En trasslig situation, komplicerad på alla hörn. Meningen ' Jag hatar dig' är numera obetydande, det uttrycks för ofta utan att verkligen mena det. Vad ska man nu säga? Avsky? Eller är det samma sak?

 

- Att ge upp, innebär brist på tålamod. Det finns alltid mer än en lösning. Det finns alltid en annan väg att gå.

 

- 'Jag älskar dig' är också en väldigt använd fras, som numera inte betyder mer än ytlighet som lätt kan skrapas bort. Att visa sin kärlek, behöver itne ske via ord. Ett tecken kan vara nog. För att meningen skall få effkt, skall det inte överanvändas, manipuleras. Spar på meningen. Visa kärlek genom att visa att du bryr dig. Visa uppskattning.

 

- Ångest. Varför inte göra rätt från första början? Det är inte alltid så lätt. Ångest beror på krav och perfektionism.

Ångest är nödvändigt för humaner, annars lär vi aldrig inse något.

 

- Uppskattning är något många människor lider brist av, mest pekat mot väst. Att förlora något, någon man verkligen bryr sig om, att gå vilse, att inte ha sin familj på några månader lär en att uppskatta saker och ting. Man tar allt för givet att allt är bra, att man alltid kommer ha det gott. Brist på uppskattning innebär för stort egoism.

 

- att våga, innebär vilja att utvecklas.

 

- prylar är bara ytligt. Materialiskt. Man får och får och får. Köper köper köper. Börja jobba och slit, betala allt själv så blir inte allt lika gott längre. Att längta är bra, man kan uppskatta sin pryl mer. Prylar kommer och går. Det senaste idag, blir det omoderna imorgon. Tid tar aldrig sitt slut.

 

- Förhoppning, förväntning är något man aldrig kan sluta med. Lär dig att sluta förvänta sig saker och ting, ha förhoppningar. Det leder bara till besvikelse och ångest. Låt det komma i sin takt, lite som en surprise.

 

- Föräldrar som skämmer bort sina barn, skadar bara sina barn. Kärlek betyder inte ytliga saker, materilskt. Bra föräldrarskap är tid, stöd, kärlek och engagemang.

 

- kärlek är något människor är i mycket behov av. Kärlek kan tolkas på många sätt. Den dag du förstår att kärlek betyder tid, engagemang, tålamod, tillit och passion lär du vara glad.

 

- Anledningen till att du vill vara bäst, är för att du vill känna dig unik. Det ger en adrenalinkick, självförtroende och just den där unik-känslan. GLöm inte att ha foten på jorden. Unik är alla, fast på olika sätt. Man har sin nisch. lär dig bara att hitta din.

 

- Att leta efter en person att kunna lita på tar tid. Så länge du litar på den, kommer den att lita på dig. Det handlar om ge och ta.

 

- Rädsla får en att inse.

 

- Träffa människor, vara allmänt social har sitt knep. Allt handlar om att dela med sig i måtta, ta inspiration, ge inspiration, påverka. Men även att hjälpa dig att förstå sådan du själv inte kan förstå. Man måste våga fråga, våga prata, våga ta första steget. Annars lär utvecklingen stå still..

 

Allt har sin gång. Jag ska sluta filosofera nu. Lite saker jag tänker på. Ska rikta mitt fokus på mitt spanska brev som jag glömde bort att göra.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0