Shopping at Broadway SoHo

Jag är fattig. Och jag har så mkt kvar att köpa. Fan!! Hjälp!!


Igår

Lunchade med Laura. Åh älskar sushi!!
Hämta min unge, tog henne till simning och sen hem och laga mat.

Jag har en ny body lotion, shrimmer och dusch cream från Victoria Secret! Jag luktar som en Gud!!!!! Älskar den.


Park Slope

Laundry day. Tyst dag.
jag orkar verkligen inte prata eller något. Fast ska göra det iallafall, för nu ska jag träffa Laura. Ska cykla till Park slope, äta sushi och sen shoppa lite. Höstkläder måste inhandlas och en vinter jacka. Det börjar bli riktigt kyligt här nu..

Vansinne

Idag känner jag mig, eller just nu känner jag mig tom och blank.
Jag har inget att säga och jag känner inga känslor. Kanske bara lite sorg. Tror jag. Jag är inte glad iallafall.

Jag är nykommen hem från en cykeltur. Det var Nice och uppfriskande, dock trodde jag att jag skulle dö ett flertal gånger!! Dem har inga jävla cykelbanor här så man cyklar på vägen. Att cykla på trottoarer innebär en fet böter! Inte att jag har brytt mig om böter utan snarare mitt liv så var toppen på berget regn och hala vägar.. Jag lever ännu vilket är bra. Att cykla fler gånger i framtiden här är ingen tvekan. Men en regnig och mörk kväll, Nej Nej!

Ne nu orkar inte jag mer. Jag är ensam hemma och känner mig ensam. Juste fan, jag är ju ensam. Djuren här driver mig till vansinne!!!


Wall street and My Bull


Idag tog Mette och jag tuben från mig till Wall street, där vi mötte upp vår aussie Melissa, hehe. Vi gick runt i financial district aka Wall street, och sen söder ner mot kusten, där vi tog gratis färjan över till Staten Island. Påvägen dit såg vi frihetsgudinnan. Väldigt häftigt!

Efter den båtturen gick vi norr upp och vandrade en bra bit. Vi gick till China Town och åt en sen lunch, gick igenom Little Italy, gick till SoHo och NoHo.

Juste, på Wall street, ville jag med all bestämdhet se the Wall street Bull, och klättra upp för den. Det var så sjukt jävla mkt turister som trängdes och höll på för att få ett kort. Jag blev så arg då jag aldrig fick tillfälle att ta ett jävla kort på tjuren utan någon jävla turist ivägen. Det funkade inte så jag plockade fram mina vassa armbågar och trängde mig fram, tog tag i tjurens horn och klättrade upp. Alla slutade ta kort för en stund och tittade på mig, sen började det blixtra. Folk tog kort på mig ist. Och gav mig komplimanger för att göra det bästa fotot och posen med tjuren. Jag fick mitt kort dock hade inte min fotograf den bästa platsen för att ta ett bra kort på mig så det sög nalle.

Ja ja, fler bilder kommer. Jag har inte orkat ladda upp bilder från kameran utan kör från iPhone...

God natt!


Midtown

Åkte in till Manhattan idag och spenderade dagen där med flickvännerna! Mette bor hos mig idag, hon har redan slocknat. Vi har hållit igång hela dagen, gått jättemkt och käkat massa mat.

Det blev
- Time Square
- Five guys burger(fy fan vad fett men gott!! Och mättande!!!)
- Central park
- Upper East side
- Rockerfella center(såg inte byggnaden dock)
- M&M butiken
- ToysRus
-herseys chocolate world
- Frozen yoghurt
- fifth street
-empire building


Imon kör Downtown. Go go go!!
Såå himla kul att träffa tjejgänget igen!:)


Trouble with the curve.



Bra film, väldigt mysig! Dock var den i te värd 12 dollar, hade hellre rankat ner den olagligt, hahah. Alltså, den var i te så märkvärdig jämfört med alla andra miljoner typiska amerikanska baseball filmer.

Trevlig gårkväll iallafall!


Igår i Manhattan.


Lunchade med Cathrin igår i Manhattan. Lunch, fika och matfest i Little Italy.


Having lunch with myself..



Sallad, hummus, stekt kryddat bröd, tranbär, rödlök, pinjenötter, paprika, morot. Gott!


Prospect park

Japp. Vad hände idag då?

Gick upp vid 6:45, gjorde frulle och såg till att barnen var klara för skola och lämna huset vid 7:30 med sin mamma. När alla åkte så gickjag upp till mitt rum och gick och lade mig igen. Sov i 2-3 timmar, jag mådde inte alls bra. Vaknade upp och mådde fortfarande lite dåligt men Anna sms och ville cykla till parken(prospect park). Så jag bestämde mig för att göra det, vi gick runt, tog kort, njöt av vädret och landskapet, samt satte oss vid Brooklyns public library och åt lunch och fikade. Supermysigt! Mådde betydligt mkt bättre efter cykelturen.

Efter några timmar trampade vi hem, jag pratade i telefon samt skypade, var asmätt och sen gick jag och hämtade upp min busunge. Väl hemma med alla barn, bakade vi pizza, gjorde allt from scratz. Resultat: as gott!

NU är ja trött, eller faktiskt inte. Ska duscha och sen gå och lägga mig. Kanske titta på en film.

Ciao!

Downtown Manhattan

Åkte in till City igår och umgicks med Aura, hennes killkompis Carlos hakade På senare under kvällen. Vi shoppade, besökte Little Italy, China Town,SoHo, flatiron, empire state building och annat på vägen dit. Vi åt Italian sausage med italienskt bröd och lök(den var massiv!!!) och asbillig och god pizza till nattkäk! Little Italy hade matfest idag, det var en kilometerlång gata med bara italiensk mat, helt underbart luktade det. Italienarna firade någon helgon idag.
China Town var häftig, kändes som jag var tillbaka i Kina. Aura och jag ska tillbaka dit och käka god kinesisk mat. Mitt år här ska matmässigt bestå av mångkuluralism och inte McDonalds, Burger King , Dunkin Dounut eller Subway. Man kan få väldigt god och bra mat för samma pris som en måltid på Donken.
Åh Manhattan är grymt fin!

Idag fick jag även se och uppleva en demonstration med massa, verkligen, massa poliser mitt i Downtown Manhattan. Det var en stor grupp med människor som protesterade mot Wallstreet. Demonstrationen kallas occupy Wall. Idag är deras one year anniversary. Man protesterar mot de stora ekonomiska klyftorna i samhället i NY och i USA.
Det kryllade av poliser, journalister och statister.

Nej ska sova nu, imorgon ska jag in till NYC igen, det ska vara en jätte stor Mexikansk parad imon då Mexico firar sin självständighet som stat.

Ciao!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/1104625/images/2012/pic_5055621dddf2b37027002113.jpg" class="image">


MExicos dag

Idag åkte jag in till Manhattan igen, och tittade på en Mexikansk parad med Aura och Carlos i Madison square. Efter paraden och lite strassade på Manhattan tog vi tåget till Queens och åt Mexikansk mat. Sjukt gott! Efter den måltiden så tycker jag att alla mexikansk mat ajg någonsin har ätit är botten nådd.

Queens var väldigt latinamerikansk. Kändes som man ar nere i Sydamerika, haha. Bara spanska, allt var på spanska.

till middag hade min värdfamilj lagat en stor judisk högtidsmåltid. då dem idag påbörjade firandet av deras nyår. Det var jättegott och spännande!

Jag känner att min pengar tar slut hela tiden.. vart tar allt vägen?? För övrigt så har ajg det bra här. KÄnns lite svårt att hitta vänner här i Brooklyn då jag bor ganska långt från många. antingen så bor folk i NYC eller norr om NYC, i New Jersey eller i norra Brooklyn, dvs nga minuter från Manhattan. Ibland saknar jag min familj och sverige. jag ahr fortfarande inte funnit rätt rythm, känner mig lite osäker här hemma och ang barnen. Annars har jag det otroligt chill, och att ta tunnelbanan är enkelt.

Apropå tuben, idag klev en väldigt illaluktande kvinna på den vagn jag satt i. Hon är säkert en uteliggare och bor säkert i tunnelbanan. Hon luktade urin och otroligt smutsig. Hon satte sig bredvid mig, och stanken var outbärlig, men jag vågade inte flytta. Det kändes så oförskämt. Alla människor tittade på henne med avsky och sade högt att det stank! hon skämdes och mådde otroligt dåligt pga av det, i och med att jag var den enda som inte flyttade på mig, gav henne en känsla av tacksamhet(jag såg det på henne och hon sade tack till mig). Några andra amerikaner en bit ifrån mig frågade mig "hoq do u stand this smell??!" och mitt svar var så ärligt jag kunde, "it feels rude to move". Men jag kunde verkligen inte stå ut lukten, det var så otroligt jobbigt. Så jag flyttade på mig och gick över till den andra vagnen. alla flydde från vagnen, så den illaluktande kvinnan hade en egen vagn. Alla andra tryckte in sig i en vagn, och tack och lov så duschar dem och AC var f´perfekt!
Det kände som om jag var tillbaka i Kina och trängdes nere vid tunnelbanan. I kina dör varje dag någon pga av att ha klämt ihjäl sig vid tunnelbanan. Man står hud mot hud i Kina, ich det var det vi gjorde idag i NY, just pga av en Kvinna och inte pga en massiv befolkning.


Bay Ridge

Umgicks med Aura idag från spanien/mexico. Vi åkte ner till Bay Ridge dvs sydvästra delen av Brooklyn och shoppade. Det blev starbucks fika, shopping, japanesisk lunch och telefon jakt. Aura var ute efter en ny telefon då hennes från Spanien inte längre fungerar. Efter en stunds letande hittade vi en billig telefon och killarna som jobbade vid telefonaffäreb hjälpte oss att komma igång med telefonen. Aura som är sjukt vacker fick flertal gånger blickar och ljud från kåta amerikaner, fick denna gång en annorlunda stöt.. Killarna från teleonstället hade sparat hennes nummer och ringde upp henne 2h efter att vi lämnat affären och erbjöd sig hjälpa henne. "hör bara av dig ifall du behöver någon hjälp". Snacka om privat service hahah! Hon dog av skratt och skam.

Detta är vad jag har köpt idag. Tanken var ju att köpa kläder eftersom det är det jag har brist på just nu men så blev ju inte fallet.. det blev en designer väska från Steve Madden och rouge från Mac.



lite hemlängtan och lite annat.

jag har lite hemlängtan. Jag saknar mina rutiner. Det är inte så att jag lipar för att jag har hemlängtan utan det är bara jobbigt. Jag känner mig lost här, ouppskattad och stressad. Men samtidigt så känner jag väldigt lugn. Mina dagar är väldigt chill och jag har mkt tid att spendera. Det som gör mig stressad är att jag inte har några rutiner än, jag är osäker på det mesta jag gör och jag känner mig allmänt lost i sahara öknen.

När man jämför sig själv dem alla andra så har jag det väldigt bra. Jag tror bara att jag har prestationsångest, jag vill prestera så bra, att allt jag gör blir perfekt. Det kan inte alltid bli perfekt, men jag är endå i jakt efter det. Och det är väldigt jobbigt.

Jo för övrigt så hatar jag katten. den driver mig till vansinne!! och hunden! jag tar hand om husdjuren mer än vad jag tar hand om barnen....


cellphoneish mother fucker

 

Breakfast

Åkte med barnen och mamman till skolan/jobbet idag, sen körde jag hem. Det gick bra, körde lite fel men hittade rätt. Jag börjar bli väldigt bra på att köra, jag lever ju fortfarande trots allt:)

Jag älskar verkligen automatbilar just nu, det är så enkelt!! Aja, 'ter frukost, ska göra klart min tvätt och dammsuga mitt rum. Sen ska jag bara chilla och träffa Gabby.

Ciao
 
ps. min nya telefon. Gillar den inte. Första dagen emd den kunde jag inte sluta trycka på skärmen, är ju så van vid touch och Iphone!

Brooklyn yo

Numera bor jag i Brooklyn New York. So far so good, jag har inte lämnat mitt hus eller område så mkt på sistone men idag åkte jag till Prospect park och strassade runt. Mysigt ställe. Denna dag har varit både skit och woho, stressade när jag skulle hämta upp ungen, jag fick en adress och därefter hitta skithålet. Tåg mig ganska fort men ungen var sen så jag hade panik eftersom jag inte visste när eller vart ungens buss skulle stanna, men allt gick bra. Vi promenerade hem och sen åker vi inlines, eller ungen gjorde det, jag sprang efter, haha. Hon är min hund.

Min värdfamilj har en hund och två katter. Jag gillar dem inte alls. Eller, bara ena katten, den lata och lugna katten. Den gillar mig med. Den andra katten är CP. den äter allt och alla, hela tiden, den är störig och den kommer in i mitt rum hela tiden! Hunden är pissrädd för mig och det tog t.om 1h idag att fånga hunden och dra in henne i sin bur.

Min dag är chill och kommer fortsätta att vara så. Jag går upp kl 7, ser til att alla barn är ute ur huset och i bilen vid 7:30, varannan dag så kör jag dem till skolan. När dem är i skolan så är jag ledig. efter skolan så hämtar jag upp dem, kör dem till aktiviteter och sen hem, laga mat och sen ledig. Jag längtar tills jag kommit in i rutinerna!

Så, ikv kom Gabrielle från Aussie över till mitt hus och bjöd med mig till gymmet, så skönt att gymma!! Jag har dock inte ätit mkt ohälsosamt, jag springer och rör på mig ganska mkt då yngsta ungen är hyperaktiv. hahah.
vi gymmade, snackade och hade en bra kväll.

Ne, ska sova nu, tidig morgon imon.

PS, har kört 1 gång i NY, imorgon blir min andra gång och då helt själv. jag har redan kört mot rött ljus 2x och backat in i en annan bil. Det jag vet är att efter detta år så kommer jag vara bäst i sverige på fickpakering och köra som en dåre!!
Min bil är automatare, och jag gillar den. Just so u know.

Night

Sista av sista för 365 dagar

Nu gör jag det sista av sista jag har att göra. Det känns sentimentalt och jag har magont. Känslan av både längtan och ängslighet drar på mig och jag blir varje gång lite tårögd när jag tittar på mina föräldrar!

Det som har stört mig mest denna dag är faktiskt att mitt favoritläppstift har försvunnit!!!! Jag är så arg!!!! den avr dyr och den var grymt bra och den var grymt snygg! Helvete!

Nej, ska fixa det allra sista nu, packa klart, duscha, och dona. Min resväska väger 22.8kg och handbagage 11kg! Fattar inte hur det blev så tungt, har inte äns mkt kläder med mig.
 
 

huvudvärk

Jag har typ packat klart. Min incheckningsväska väger 22kg. Maximum är 23kg. Mitt handbagage vet jag inte. Detta är inte klokt! åh huvudvärk.
 
Det känns som om jag har glömt något. Det känns så tomt. jag mår illa av tanken att ajg åker imorgon. jag mår illa av att tänka på att jag ska vara iväg i 1 år. Jag mår illa av allt.
 
Jag har lite saker kvar att göra. Mitt polispapper är inskickat men den är inte uppladdad än på min online sida och det stör mig som in i helvete!
Jag har liksom ingen aning över något just nu. Hur mkt pengar ska jag ta med mig??
 
Jag vill gräva ner mig. NY känns  läskigt och jag är faktiskt nervös. Jag ångrar lite just nu. Separationsångest.
 
 
Nej, ska packa klart nu och sen njuta utav min säng för sista gången. Åh, jag älskar min säng!
Imorgon ska jag kolla igenom väskorna, fixa det sista och sen pussa och krama om mina älskade älskade föräldrar och lillebror.
 
Och imorgon har min storebror sin första arbetsdag hos Siemens som civilingenjör.
Stolt syster! :)
 
 
Jag är super exalterad, men just nu känner jag faktiskt mer sorg än lycka. Himlans jobbigt. MEN, nyttigt!
Detta kommer gå superbt och mitt år i USA kommer bli det bästa.
Fingers crossed and let the adventure begin! :))
 

NETSKY

 
 

Njuter av Kalmar!

Idag ska jag packa klart, njuta av kalmar och pussa och krama på min familj så mkt jag kan! Imorgon åker jag till Malmö och sen på tisdag flyger jag till NY. Gal1 gal1!

Nej, ska ut nu och handla lite grejer, sen måste jag packa, Har mkt att göra idag!


Magont WTF

har idag vart i Trekanten hos små kusinerna. Vi har scrapbook:at, fikat och pussats, haha. Annars har dagen vart botten, haft så sjukt ont i magen att jag inte stod ut mer så somnade. Sov i flera timmar med magont, och när jag vaknade upp så hade jag fortfarande ont i magen. Har fortfarande ont i magen. Helt sjukt!

För övrigt så tar jag sakta men säkert hejdå till alla nära och kära. På måndag åker jag till Malmö och bor hos kusinernas stora hus och sen på tisdag morgon åker jag över till Kastrup och därefter flyger till NY! Galet galet!

Fan måste kolla igenom packningen, är inte helt klar än. Klippte nyss sönder ett par jeans, hade så jävla ont i magen!!
Nej, packa, dricka kokosnöt och titta på film.

RSS 2.0