Fan vad kat!

 

PS! fick Berzelius stipendiumet! I februari åker jag till käraste Stockholm. DS.

 

glad min.


Kaffe motverkar depression

 

Kaffe från Costa, hjerta gånger tusen!

Tog ett kafferep(icke Costa, tyvärr) med käre vännen Julia idag efter skolan. Det var nice, alltid uppskattat att umgås med den människan. Det är skönt att kunna prata om livet ibland och allt annat som rör sig omkring. Träffade även på min älskade föräldrar under kafferepet, hehe min mor är rolig hon!

 

For till simhallen för jobb efter kaffet. Det var länge sen jag träffade mina simbarn och ja vad jag har saknat dem! Och fy vad jag saknar simningen! Jag var nära på att gräta för någon vecka sedan, kanske mest pga frustration och den jävla tråkiga träningen på spinningcykeln. Eller så var jag bara trött på cykeln och allmänt trött.

För tillfället är jag sjuk, det är så otrligt onödigt att vara sjuk. Ja längtar efter att få träna, och det första jag ska göra, det är att åka till simhallen och simma någon kilometer!

 

Nej, ska gå och lägga mig och läsa Angela's Ashes. Underbar roman!


Juligt

Kom på att jag inte insett att julen snart är här. Det känns konstigt. Och det känns lite konstigt att jag längtar, det var länge sen jag kände en längtan efter jul. Iår blir julen annorlunda, släkten brukar fira jul hos farmor men iår åker hon till värmen. Vietnam och Australien. Min familj kanske åker upp till Stokcholm och firar jul, det ska bli mysigt.

Det är så fantastiskt mysigt med julpynt och jullukt.

 


Drogar sömn

 

Sjukskrev mig från skolan idag. Hade ingen ork imorser, illamåendet, huvudvärken, förkylningen och ont i kroppen dominerade. Jag brukar inte  var den personen som viker sig först, eller sjukskriver mig pga av lite sjukdom. Jag drar mig till skolan trots all tjat från mor och far och vad lilla jag säger. Missa skoltimmar är jobbigt, och onödigt. Jag har pallrat mig till skolan med influensa och svinfluensa( min egna självdiagnostik), men idag var det annorlunda. Jag verkar inte få nog om sömn, jag sover och sovr och sover. Det räcker inte, jag är trött hela tiden och hur mkt sömn jag än får så vill jag sova mer! Något är på tok.

 

En positiv grej idag är att jag blivit en Berzelius stipendiat! Så i februari åker jag till Stockholm och träffar massa kemister. Roligt!

För övrigt har dagen vart tradig. Vaknade vid 13 tiden, åt sallad och tonfisk till lunch och tittade på halva dokumentärer samt läste lite fysik. Duschat och gått runt i mjukiskläder, lyssnat på musik och haft hela lägenheten för mig själv.

 

Jag ska gå och lägga mig nu och läsa lite. Imorgon ska jag till skolan. Punkt.

 


Berzelius Stipendium




Idag anmälde jag mig till Berzelius stipendiumet, vilket bland annat innefattar att jag får åka till Stockholm under en helg i februari och lyssna på föreläsningar, socialisera med smarta människor samt mkt annat skoj.
Jag håller tummarna!


För övrigt mår jag halvt bra. Jag skulle inte påstå att jag är frisk idag, faktiskt. Huvudvärk, heshet, förkylning och illamående. Trots detta tragglar jag med fysiken och ägnar en tanke åt fina vänner. Bra!

Day at brookfeild Zoo



Det är svårt att inte fälla en tår.
Livet är tufft.


Let the pic speak

 

 


Nytt hem

 

åkte in till simhallen för att plugga idag. Det gick bra. Jag ska nog fortsätta med det, för jag blir itne lika distraherad utav allt omkring här hemma, såsom mat, tv, dator, mobil, vädret etc.

Efter en stunds plugg tog jag en tre timmars lång promenad och sen återvände till simhallen för simkurs. Dagens kurs var emot mig ganska mkt, tekniken(elektronik) fungerade inte. Jag hade med mig en digitalkamera, en HD kamera och en mobil. Alla tre svek mig. . .

 

Nu ska jag sova, och lyssna på musik samt tänka på fysik. plågsamt nog. Jag ska även tänka lite på livet. Vad det nu är att tänka på. .

 


WHOOP WHOOP

 

JAG DÖÖÖR. GRYMT

 


Länge leve prinsen

 

Träffade prins charmig idag. En man med charm enda ut  till hårtopparna! Casanovan han själv. Man smälter lite varje gång, hjärtat slår ett extra slag och fjärilarna i magen härjar som aldrig förr.  Vilken underbar känsla.

 

Idag sov jag alldeles för länge. Det märks att jag inte sovit helt på två dygn. Min kropp är seg och halvt sjuklig. Det var icke bra. En kram från prinsen och varma vänliga ord slog ut de allra flesta virus i min kropp. Vilken bra dag det blev minsann!

 

Har funnit att vanlij te inte är min grej.. fan att man har så många påsar kvar!


Gods of the Arena

 

Då var 24 november 2011 över. Rugby är härdanefter slut för min del. Jag har vart involverad i tre år, det vill säga under hela min gymnasietid. Känslan jag hade den 24 november var och är oförklarlig. Jag kände mig tom i både tanke och själ, då även kroppen inte helt hängde med. Stressen som var omkring mig var något som fick mig att inse, för varje minut som passerade, att snart är det dags och snart är det slut. Jag vet inte riktigt ifall jag någonsin förstod helt och hållet att den 24 november var här, att det var då den avgörande matchen skulle ske. Det kändes som om tiden fram till den 24 november flög förbi med en storm, likt dem vid Missouri trakterna.

 

 

Jag är stolt. Jag är stolt över spelarna, alla spelare, både kaggnist som staggnist/jennyist. Jag är lycklig men samtidigt lite sorgsen. Fastän mina killar förlorade sin match, spelade dem väldigt tappert och kämpade för land och fosterland. Dem gjorde en fantastisk insats, och trots frustation och stress vid slutet, hanterade dem det bra. Jag ger mina killar en stor klapp på ryggen samtidigt som jag hyllar kaggs killar för deras seger. Utan dessa män hade vi inte fått en sådan otroligt bra och jämn match! Kämparglöd är det bästa att få skåda inom sport.

Mina tjejer spelade som aldrig förr. De satte en ny och hög standard på rugbyn. De visade vem som äger planen, de var och de är The Gods of the Arena!

Alla är värda en klapp på axeln!

 

Efter matchen var det mat, palace och efterfest. Efterfesten var väldigt rolig. Stämningen från båda håll var bra och alla dansade så taket lyftes. Dagen därpå var inte lika rolig. En tung natt resulterade med att vi försov oss, så städningen kom lite sen men pga av effektivitet var vi klara illa kvickt.

 

NU har jag haft mitt. Tre år med rugby. Det står nära mitt hjärta. Rugby är en unik sport i kalmar, då det bara existerar det spel här. Jag är nöjd och jag kommer minnas detta livet ut.

 

Kings of Rugby

I am a Champion

Gods of the Arena.

 

Tack!

 

Jag ska sammanfatta mina tre år med bilder och gnutta text någon dag, då jag är redo.

 


Sista tanken innan Blund

 

Kan man känna sig efter i livet? Att man halkar efter och inte hinner med. Man kan inte hålla takten och man snubblar över allt och alla.

 

Man har, förhoppningsvis, en hel livslängd på sig att hinna med allt, ta igen misstag, göra nya mistag, njuta av livet och tänka igenom livet. Men endå upplever man denna känsla, den beskriven ovan. Varför?

Frågan varför, ställs till frågan, varför räcker inte tiden till och varför är tidsuppfattningen i ens egna skalle så oerhört fartfylld jämfört med den 'rediga' tidsuppfattningen? I min värld går ett dygn lika fort som en fjärdedels dygn, och önskan efter en förbubblad dygns rutt är lika stor som önskan efter svar på livets stora fråga. Vad det nu är..

 


Ensam på berget ingestans

 

På torsdag smäller det. Tre månaders slit för att få allt att falla på plats, se spelarna slita som as och följa deras utveckling, ja det har vart spännande och det kommer förbli spänning enda fram till den 25 november 2011. Som tidigare uttryckt, är jag minst lika nervös som spelarna, och minst sagt trött.

 

Denna ljuva dag skulle i min mening inte uttryckas så speciellt ljuv. Jag känner ingen glädje för varken mat eller sällskap, eller livsglädje. Det är mörkt och luften är otroligt behagligt kallt, så som jag tycker om det. Jag tog min första tugga kött på några veckor och det fick mig att känna ett smått obehag av illamående. Jag försäker vänja kroppen med animaliskt protein innan torsdag då jag icke kommer bli serverad veg mat. Kött är gott, men jag skulle kunna leva utan.

 

Jag avslutade skoldagen med att skriva prov och den avslutningen måste ha varit den sämsta. En one man show kan och bör ej sluta dåligt eftersom det bara är en person. Misslyckas man, är man en misslyckad person. Ja, min one man show slutade icke så jag tänkt, det måste betyda att jag är misslyckad. Nej, även om mitt uttryckta påstående ovan säger så, så nekar jag det. Det krävs mer för att misslyckas. Jag försökte och jag gjorde så gott jag kunde. Till nästa gång ska jag göra annorlunda. Och till nästa gång vet jag att, if you fuck up, then your fucked up.

 

Nej ska gå lägga mig nu, ska upp tidigt imorgon på min sovmorgon för att träna och sen förstöra miljön ytterligare genom att köra bil. Disel bil.

 

 


Hello B!




Wunderful! Bra musik får lyckan inom mig att rusa.
Ska spendera kvällen med te, bra musik där bland Beyoncé och plugg. Jag är trött och lider av huvudvärk, men kvällen är fortfarande bra. Så länge man inte är död, är det bara att tuta och köra!


Mannen sitter fast i grottan




Det var mig fan! Vilken insändare, denna farbrorn måste mig fasen inte mena allvar! I mitt eget förstånd förstår jag att han icke larvar sig med denna insändare, nå heller är oseriös angående sitt tycke.
Det var fasen på maken att han kunde få luft ur sig!

Gubben i grottan

hej

 

är hos farmr i trekanten och umgås med småkusinerna. Det var en stressig morgon idag, försov mig till jobbet, tack och lov att en av sim-mammorna "råkade'" ringa mig så pass tidigt på morgonen för att sjukanmäla sin unge. Hehe.

Efter jobbet tog jag en simtur. Det blev runt 2,5-3km på dryga timmen. Skönt. Nyduschad och hungrig gick jag över till sporthallen och umgicks med rugby spelarna.

Herrejössös, det är inte många dagar kvar!!

 

Nej, ska gå leta efter ngt att äta, jag är hungrig


Joan och världen


En fredag som denna spenderades i skolan en kort stund och sen en runda på stan med min käre vän Johanna alias Joan. Underbar människa!
Innan staden, planerade vi en back-up plan ifall tågluffandet genom Europa failas, plan Ö blir  en resa till Dubai!
Jag är i extas!

Vi funderar på att spendera all tid vi har tillsammans under loven som återstår. Åka skidor på sportlovet lät även det lockande i våra öron, fastän båda hamnat på sjukbåren efter en tid på backen. Roadtrip runt om i sverige lät också spännande!

Resa resa resa, jag dör av lycka.


Jag anser att när man har tillfälle att resa, och sällskapet är bra, då är det bara att boka sen tuta och köra!



Förord 24 Nov- 11

 

Känn dig hälsad!


nedräkning på G

 

7 dagar kvar.


Jag är stressad, nervös och otroligt spänd. Känner för att åka till simhallen till helgen och dränka mig, sen återuppliva mig själv den 25 november 2011 kl 15.00.  MEn som vi alla vet så löses inga problem i livet genom att springa ifrån problemet. Face your fear and give it a hug. Be the bigger person.

Jag ska koppla av nu i helgen  i bassängen, simma några hundra längder, gå ut och springa och cykla till och från stan för att samla ihop mig milen på cykeln. Sen ska jag läsa på ben och muskler på latin, läsa företagsekonomi och andra prov som står på tur nästa vecka. Sen ska jag gräva ner mig i sängen med musik i nibben och förtränga all ljud, ljus, humanitet och atmosfär.

 

Atmosfären är spänd, alla är exalterade och grymt taggade. Jag skall försöka hålla mig lugn och sansad. Ta det som en man säger man, men jag skulle snarare säga, ta det som en kvinna! En stark kvinna!

 

Jag kan inte sluta tänka på citatet ur The Godfather, då han säger:

"Keep your friends close, but your enemies closer".

 

Jag kramar mina fiender.

kaxigt.

 

bulldog valp.

 


Stand by me




För bra!

Blandat


Har spenderat mestadels av min eftermiddag på stagg kåren med ett gäng människor. Jobb för fullt, snack, musik och lite chill. Alla är som ivriga höns ungefär, andra är lite mer lugna och arbetslösa, tror dem.
Det är skönt att ha ett gäng mysiga människor att hänga med när man är trött och stressad.
Dummerjöns, knasboll, herrfjärt, fröken hulibull ja alla människor som får en att skratta är bra!

Söta vänner.

Nu måste jag äta och sen plugga satan!



Bilolycka


igårkväll drömde jag att jag var med i en bilolycka på ölandsbron (om jag inte minns fel). Det hade faktiskt suttit ganska skönt just nu.. Jag är så stressad och trött, jag längtar till det mesta är över.
24 November 2011.
Då allt avgörs.
Spänning.


Måndag dag

 

Idag var det skola, möte på stagg och äta Mirjams choklad dag. Samt plugga anatomi dag. Det har gått hyfsat bra, jag har koll på det mesta dokc är det mkt kvar att trycka in.. jävligt mkt faktiskt. Människokroppen är inte liten precis, alla delar och muskler. tack gode dug att nerver inte skall läras in!

 

När jag kom hem bjöd mor min på god veg mat! Quorn snitzel, potatis, keso, champinjoner, paprika, purjolök och diverse grönsaker.  Det är skönt att inte äta kött en period. Jag trivs och jag mår jävligt bra.


Longchamp navy

 

Jag ångrar att jag inte köpte en.

Jag är en väskgalning. Man kan aldrig ha för många! Ska kolla kalmars stad ifall dem har några kvar.

 

väskor, skor och elektronik.. materalism, jo jo.

 


I will run and fly

 

Jag blir så lycklig när jag hör denna låt. Den gör livet mer pepprig. Underbart. Jag sluter mina ögon och dansar!

Underbart!


God's bodyshape

 

Gymmade imorse. Körde helkropp, det var nice! Mamma hade lagat qournsås och spagetti till lunch, det var mums! Jag har spenderat eftermiddagen till att läsa muskler och skelett  på latin, rörelser och riktningar etc, druckit te och ätit cashewnötter och russin.

 

Snart beger jag mig till simhallen för lite simkurs undervisning. Är inte så sugen på att bada, så jävla kallt..

 


The big fog


Gymnasiemässa, USA intervju, simhallen(jobb), huvudvärk, cykeltur ute i den tjocka dimman, mat, svenskarapport och idrotts medicin plugg.


nej, hemjdå. Måste göra lite nytta. Blir galen.
Mad woman. Crazy woman.
Ciao

Mylo Xyloto



Kärlek. Vilken underbar video. Underbar låt. Underbar musik. Underbar text. Underbart!

Elephants hjerta

ÄLSKA HUSMUSIK

 

avicci, kärlek.


Spinning och luffande

 

JOhanna och jag umgicks efter skolan och började planera lite inför vår resa. Hon är så grymt bra den tjejen!!

Senare begav jag mig till gymmet för att förbränna lite kalorier, efter att ha intagit kalorier i stora mängder. Missade medelpasset så tog spinning i sista sekunden. Grymt jobbit men grymt roligt! Efter spinningen och en lång varmdusch cyklade jag ca 4km hem. Det var lagom skönt, hehe.

Nu ska jag chilla, ta igen massa plugg och gå lägga mig tidigt. Morgonträning!

 

..och njuta av musik. House heart.

 

 


Want some eggs?

 

Dem är så vackra men ack så mjöliga. Dem jag smakat var inte direkt himmelriket, som jag hade förväntat mig. Kalmar gjorde mig besviken, likaså macarons. Jag kanske borde smaka dem igen i frankrike. Ja, alla förtjänar en andra chans! :)


Johnny Cash ring the Bell

 

Ibland känner jag mig för snäll, mesig och odiciplinerad. Man måste våga vara bitchig för att ta sig fram ibland. Dock är inte det den enda  lösningen för framgång, man kan även vara taktisk, lugn, strukturerad och målinriktad. Men lejonet skall aldrig uteslutas oavsett vilken metod man använder.


Idag hade jag prov på islam och kristendom. Har nog aldrig känt sådan lugn förr under ett prov. Det var skönt, kanske lite frustrerande. Trots denna nya upplevelse drog jag endå över tiden som jag brukar. Jag har för mkt att säga helt enkelt och endå fick jag inte ut allt jag ville.

Jag somnade på jobbet idag. Barnvakt. Jag insåg aldrig att jag hade somnat förrän det knackade på min axel. Pinsamt. Det var då, jag insåg hur trött jag är. En grej som lös upp min kväll, var att träffa mina elever i simhallen. De tränade inför nästa kurslektion. gulligt!

 

 


Vad är synd och Ondska?


" Det goda som jag vill, det gör jag inte, med det onda som jag inte vill, det gör jag. Men om jag gör det jag inte vill, då är det inte längre jag som handlar, utan synden som bor i mig."
- romarbrevet 7: 19-20

Ondska. Det onda får plats i världen för att människan tillåter det. Man väljer ondskan för att frestelsen inför den snabba belöningen är större än insikten om den skda frestelsen kan medföra.
Människan längtar efter kärlek, gemenskap med medmänniskor, trygghet och frid. Å andra sidan drivs människan av viljan att behärska, förtrycka, förstöra och hata andra människor.


En människa har en fri vilja.


Kan man motverka synd och ondska?
Insikt och klarsyn säger den Islamska läran. Att göra fel, att synda bevisar att vi alla är mänskliga. Ondska kan också leda till insikt och inte bara negativt, vilket är en god och fruktbar konsekvens. En synd medför ingen bestående synd. Bristen på klarsyn som medförde synden vänds istället till stor klarsyn när man förstår sin felaktiga handling. Ondska sätter inga bestående spår i en människa. Den människa som trots sina svagheter vill leva rätt uppfattar inte heller sina svagheter som ett hinder.


Ondska kan defineras och tolkas på många sätt. Min mening är att ondska finns och kan ej utrotas eftersom då skulle mänskligheten utrotas. Vi lever på denna planet, varje individ har en fri vilja. Ondska är där för att ge oss insikt och klarsyn, inse våra brister men samtidigt göra oss levande. Det existerar ingen arvssynd i min värld eftersom varje individ är unik oavsett ursprung och påbrå. Varje individ är uppbygg i enligt en skription, det finns ingen annan individ med samma koder som dig. Du gör dina val, du utformar ditt liv och framtid. Du står för dina handlingar.




Resa resor

 

Då är hotell och flyg fixat till London. NU återstår bara lite planering och bokningar för tågluffningen i påsk. Sen i slutet av juni åker jag förhoppningsvid till USA och bosätter mig där i ett helt år.

Jag fick reda idag att min älskade storebror åker till Kina igen för att plugga nästa sommar, det betyder även att han ganska troligt missar min student. Jag blev väldigt ledsen över att höra det, att han missar min stora dag, men jag glädjs mkt över att han får studera i Kina igen. Det som upprörde mig mest är att jag förmodligen åker till USA veckan efter studenten. Det betyder att jag inte kommer se han på ett helt år.. .

 

Nej, jag överlever. Nu kör vi gasen i botten! :)

 


Trötthet är för mesar

 

Idag har jag pratat allt för mkt i telefon, haft för mkt ensamtid med telefonen, umgåtts med Isabelle, jobbat, haft deep talk med Clas, gått runt på skolan som ett levande lik, klättrat på väggarna efter skoltid, dunkat musik i skolan, mått illa, fikat, känns mig stor dvs bred, känt nervositet och oro, ogillat vissa människor, ätit äckliga läckerol pastiller, tänkt plugga men inte gjort det, diskuterat roliga men knäppa grejer med Fridalutten, smidit rackartyg med Fridalutten och massa mer.

 

Jag har vart så trött i dag att jag velat spy. Det är inte bra.


USA 1år

 

Nu har jag anmält mig. Dock inte bestämt mig. Men jag chansar. Det känns OK, dock nervöst. Jag ska bosätta mig ett år i USA, lära känna kulturen, prata engelska som jag älskar, njuta av livet, lära känna nya människor och förhoppningsvis lära mig något om mig själv och andra. HItta mig själv.

Jag tvekar, men samtidigt är jag exalterad. Åh käre värld.

 

Nu ska jag bara bestämma mig vart i USA jag vill bosätta mig. Någon som har tips?


Tors sås

 

Helg i Torsås med ett gäng galna människor har gjort min helg kalas men samtidigt dödstrött. Jag ä så trött att jag spyr snart, det snurrar i huvudet och jag är superseg. Ikväll ska jag jobba så det är nog bäst att jag tar en liten tupplur. Det var en tidigt frukost idag, om nu kaffe kallas frukost. Killarna tryckte i sig fil och flingor, mackor utan smör och annat ätbart. grisar, hehe!

 

Ska ta en tupplur nu och sen läsa lite religion. Prov på torsdag!

 


Ord som betyder




Det känns bra. Jag känner mig anständigt nöjd och glad. Och lycklig. Det fattas några pusselbitar men dem fallar på sin plats snart. Tid. Jo tid! Och tålamod.



Kvalitetstid med sig själv



I väntan på min far satt jag och fikade i min ensamhet inne i stan efter rugbytittande. Rätt så mysigt faktiskt, lite kvalitetstid med sig själv, hehe. Jag har spenderat morgonen, hela förmiddagen faktiskt med att köra bil, fika med mig själv och träffat vänninorna! Nu ska jag äta lunch med mig själv, sen klippa min lillebrors hår och åka till Jullan! Ikväll blir det hemmabio och snick och snacks;) Kalasbra!

Vädersnack

 

dagen bestod av Jobb, body pump och boka resa. Ineffektiv dag. Idag utbrast min lillebror med ganska mkt förtvivlan, "varför har det inte börjat snöa än?! Det är november ju! Jag saknar snön".

Jag vet inte om jag kan instämma på det. Jovars är det mysigt med snö för en del, men endå inte. Jag är glad så länge jag kan transportera mig själv med cykel utan problem. Ungefär.

 

Vädret just nu är mysigt värre! Jag gillar det!

 

Ska besöka John blund nu, och ta det lugnt. Imorgon ska jag till hembesöka Julia, jobba,packa inför helgens kravaller, pluggs och åka till Clas och titta på hemmabio och käka snick och snacks! Gutt"

 

 

Confetti popcorn close-up

London Nyår

 

Biljetter bokade till London. Firar in året i London! Spännande!

 


Definition av LIFE&LOVE

Jag dör! Mitt hjärta smälter. Jag har funnit harmoni.

Musik, kärlek


Smultron stället= poolen

 

jobb och morgonträning. Känslan att få vara i vattnet och simma längd för längd, flåsa och känna tröttheten, det är underbart! Obeskrivligt! Därefter, rugby titt, snacka goja med vänninorna och allmänt chillidill. Nu ska jag dricka kaffe och äta kaka med familjen sen skype:a med mandis och förhoppningsvis boka resa. Strålande bra!

 

Jag tror jag fick en känsla av saknad efter en man. Min man.

Kärlek, halleluja.

 

 

 


RSS 2.0