ingen rubrik

väsk jakten iför min resa till californien är fruktansvärt olidligt jobbig. Jag tror jag har en idé nu. har packat smått. Imon kväll åker jag. och jag börjar bli lite nervös.
Varför?
 
svar: Jordens undergång.
 
Förklaring: hela tjohejset och allt inför det, hur alla beter sig och har panik över det, smittar av sig. Vissa människor har haft väldigt bra och starka argument för detta.
 
Förklaring 2: jag är en idiot som tror på det. så är det ibland. Vissa saker bara faller på en sisådär.
 
Jag och verver hade julmys idag. Glögg, pepparkaka och lussebullar. Jag försökte leta julklappar, det gick åt skogen. Imorogon är min sista dag för det, sen kan jag lika gärna gå och lägga mig.
 
Mer jag har gjort idag: jagat en jävla hund ute i gården. tog mig 2,5h att få in hundjäveln i huset. Somethings worng!!!
 
 

Erny

The idea is to remain in a state of constant departure while always arriving. It saves on introductions and goodbyes.

pure loveliness

vilka fina vänner.
vilket fint kort. 
vilken fin stad. DC

I fucking love science!


Day after 21 dec

 
Idag regnade det ganska häftigt i Brooklyn. Oskade och blixtrade. Himlen var kolsvart och den öppnade sig som en konservburk med tonfisk. Då när jag satt bakom ratten och körde bil, kunde jag inte låta bli att tänka på domedagen den 21 december. Först skrattade jag, sen bev jag lite blek. 
 
Jag tror inte på domedagen, om om jag skulle, så hade jag inte velat befinna mig på ett plan, heller inte på andra sidan jordklotet, långt ifrån min familj. MEN, å andra sidan, så befinner jag mig i Californien, och det ska bli dyrt men häftigt! :)

 

21 december

börjar bli nervös.
flyger till LA den 21 december.
har inte packat
har ingen väska
har inga pengar
har inte köpt klappar

Open letter to Obama

Ett brev till Barack Obama från Michael Moore. 
 
Det var ett välformulerat brev till Herr president. Läs den och få lite mer insikt över Amerikansk politik.
 
Open letter

Skolmassak i Newton CT

Skjutningen i Newton, CT, USA. Jag har hört mkt om det men inte förrän idag tagit min akt och verkligen förstå hela situationen. Det som hänt är en djup tragedi, och jag blir så arg på att skolmassaker sker. 
 
Michael Moore, en av mina favorit dokumentär-skapare och skribent(han ör producent), postade en artikel på hans facebook sida. Han har en poäng, Han ser ett hemskt mönster som landet måste bryta. För ett decenium sedan gjorde han en känd dokumentär, s.k Bowling for Columbine- en dokumentär om skolmassaker, specifikt den som skedde i Columbine. Värd att se, otroligt bra och gripande! Jag blev väldigt tagen av allt jag läst denna förmiddag, och det Moore skrev satte spår. Han har en idé, han förstår vad landet är på väg och han har en lösning han tror på. Jag tror på hans lösning med, den är bra för att den är realistisk och den är ärlig. USA måste vakna, och börja inse vart landet är på väg. Som Moore skrev, så handlar detta inte bara om vapenlagen i landet utan flera andra faktorer som triggar till en sådan massak. Landet har många gropar att fixa, och det kommer ta tid och energi, men det är värt det. 
 
Snälla, ta er tid och läs Moores artikel. Ni får en bättre insyn på vapenlagen och massaker som sker i USA. 
 
Jag önskar USA börjar vakna från sin djupa sömn efter detta. Det vore synd om ännu ett, om inte fler liknande massaker sker i landet innan man tar det på allvar. 
 
Att yttra är lätt, men att agera är svårare. 
Det är dags att ta sig i kragen, USA! 
 
Här kan ni läsa Moore's artikel. Och se hans dokumentärer! 

Galen helg

Det har vart en galen helg i Washington DC.. Inte minst sagt vår sista timme i staden då jag glömmer mobilen vid hostelet, och måste springa tillbaka och hämta skiten och därmed missar bussen..

Hem kom vi iallafall, jag Cathrin och VerVer. Nu ligger jag i sängen inrullad likt en burrito. Fryser! Mitt rum är kall, jag vart blöt hela resan hem och varmvattnet ville inte riktigt gå igång och jag var envis nog och skulle trots allt ta en dusch! Hur resan vart kommer imorgon för nu ska jag sova!

God natt


Saffron bun

Skulle baka lussebullar med VerVer idag, men jag kom 1,5 h sent och då jag kom var bullarna redan klara. Haha. Tidsoptimist!

Sitter på en skön pall formad efter min rumpa och tittar på lussebullar och sniffar saffran. Sneglar även lite på julgranen. Jag har nämligen inget utav detta Jul tjohejset hos min värdfamilj, då dem är judar. Jag är inte kristen och firar inte jul så som en Svensson familj, utan för mig är detta bara en familje helg med god mat och trevligt sällskap. Ingen gran, ingen julstjärna, ingen advents lykta, bara paket.

Just iår är all de här jul tjohejset mysigt(alltid varit dock), och jag uppskattar det mer då min familj är sååå långt bort och den familj jag har här inte alls har jul.

Ok. Jul mys nu!!!


O magazine


Dagens frukost!

Orkade inte göra frukost. Ville inte heller. Vill du veta varför?

Jo. Frukost här är bagel med cream cheese eller flingor och mjölk.


Big butts

 

2012

 
 Bästa video jag har sett, 2012.
Blir tårögd.
Känslosam
VIlket år!
Vilken värld.
 
 

lata dagar

Nu ska jag berätta lite vad som har hänt i mitt liv dem senaste dagarna. Var beredd på att bli förstummade med hakan på golvet.
 
Förra veckan bodde Emelie hos mig, det var det bästa med hela den veckan. Så himla skönt att komma "hem" från jobbet och ha någon att prata med, skratta med och mysa med. Jag visade runt NYC och liten del av brooklyn för Emelie. På lördagen kom Jessica och plockade upp Emelie, dem for sen till Philly på söndagen.
 
På lördagen festade jag med VerVer och Benny. Vi var på en club som heter Cielo, grym club med grymt bra house musik. Det var inte sådan house musik såsom House mafia eller Guetta utan lite mer blandning av electro och techno. Vi dansade och dansade och dansade. Riktigt bra kväll!
 
Söndagen var allmänt chill, mkt nerver och ängslan.
 
Denna vecka har vart lugn. Jag har jobbat en hel del, fått lite halsont(känner mig tjock i halsen), och försökt träna lite. annars har jag tittat på TV, sovt och ätit. Så himla lat!!
 
Jag tror jag börjar bli lite krasslig. Jag äter som en gris och jag är konstant trött. Får aldrig nog av all sömn.
 
Jag måste:
1. sluta äta så mkt socker
2. gå och lägga mig tidigare
3. läsa mina böcker
4. TRÄNA!!
5. fixa allt inför min Cali resa.
 
Idag chillade jag med, åt en nyttig lunch med mig själv, lyssnade på musik, åkte och simmade i 30min och städade min toa. Nu dricker jag te och ska nu titta på film.
 
Mitt liv här i USA är såååå spännande!!  haha.
 

Kärlek x1000

Jag som liten. Saknar min mor och far och två älskade bröder. Handen på hjärtat, min familj är det bästa jag har i hela världen. Kärlek x1000.
 

My truth.


Girl on fire.

Keep the spirit on top. Konstruktiv.

You. or You.

 

Bästa julkalendern

 
Jag önskar jag hade en sådan. Avundas min vän i Sverige.
 

Liten lättnad

Allt gick bra. Jag var ärlig, jag bad om ursäkt, jag tog ansvar för mitt misstag och jag stod på mig. Det känns bra, och jag känner mig lite lättare. Det är fortfarande tungt, jag bär på en börda jag inte kan beskriva, och den bördan  kanske inte väger lika mycket som för några minuter sedan, men den tynger och den trycker.
 
Jag är envis och jag är en vinnarskalle. Jag kommer klura ut denna börda som trycker på mig och jag kommer krossa den. Det är inställning, motivation och viljestyrka som driver mig just nu och många andra gånger. Jag har inte alltid mitt huvud på skaft, eller känslor, men jag vet vart jag har dem och jag tänker igenom dem och bearbetar dem när jag väl är på plats till sinne. 
 
Som en sann naturvetare, så är jag en riktig analytiker, källkritisk och frågvis. Jag kan suga på en karamell i flera timmar, dagar, veckor, månader, år. För mig är inget tillräckligt trovärdigt förrän jag själv är 110%säker.  Det kan tolkas som tillitsbesvär, vilket kanske stämmer. Ibland kan en liten fakta räcka, och ibland bryr man sig inte tillräcklgigt. Jag gillar att tänka, jag gillar att vinna, jag gillar att ha rätt, jag gillar att lyckas, jag gillar att vara bäst, jag gillar att vara duktig och jag gillar att vara nyfiken. Det är jag. Jag har bra och dåliga sidor, jag förstår dem båda och jag behandlar dem likvärdigt. 
 
Det jag inte behandlar väl är mina krav och alla mina känslor. Jag har höga krav, förväntningar och standard. Ibland mår jag dåligt pga den höga pressen, men sen samtidigt så är den det som driver mig framåt. Mina känslor behandlas inte dem alla rättvis. Vissa får mer uppmärksamhet än andra. Och så är det. Jag har insett att jag måste behandla dem mer rättvist och förtränga/förkasta känslor som är onödiga och som tar onödig plats och energi. Det är lite så som "pick your fights". 
 
Nu är det nog om prat. Jag ska kolla upp lite inför imorgon jobb och sen sova. Learn from misstakes and make the second time even better. 
 
Impossible is nothing.

Stronger!


Väntan.

Just nu sitter jag oh väntar i mitt rum. Jag väntar på samtalet jag kommer ha med värdföräldrarna. Min mage har krymt till ett russin, jag är jätte nervös och ängslig och jag mår allmänt dåligt. Det är fruktansvärt jobbigt, olidligt och nervöst.

Vad handlar saken om? Att jag vart vart sen, med att lämna barnen samt hämta barnen denna vecka(hände 2 gånger). Inget var mitt fel, då jag gjorde annat såsom satt på facebook, utan pga trafik eller mänskliga faktorer. Jag är mänslig, människor gör fel, misstag ibland. Och det är jobbigt att ständigt ha den känsla då folk har så höga krav och förväntningar på dig. Jag har själv väldigt höga krav och förväntningar, jag är krävande och jag är kritisk. Och jag jobbar som bäst under press, men i denna situation mår jag mer dåligt än effektiv och välarbetad.

Jag påminner mig själv många gånger, i jämsides med alla andras påminnelser, att jag är mänsklig, att det är OK att göra fel ibland. Jag gillar inte att göra fel, jag gillar inte att förlora, jag gillar inte att misslyckas och jag gillar inte att vara besviken. Men så är livet ibland. Det är nyttigt att göra fel! även om det är jobbigt.

Jag känner för tillfället att gråta, inte enbart pga väntan av samtalet utan även för min trötthet och annat spökande. Jag är klyven, jag är trött, jag är nervös, jag är stressad och jag är ledsen. Det är sådana här dagar jag önskar att jag hade min mor och far och bröder.

Och det sådana här dagar man verkligen inser hur mkt äns vänner betyder och hur mkt dem bryr sig om dig.
Jag hatar att gråta, jag hatar att känna mig ängslig och nervös, och jag hatar att vänta.

Det är sådan här dagar då ens vänner peppar än, uppmuntrar och man blir så rörd att det blir mer jobbigt för att man vill undvika att lipa.

Det jag inte kunnat sluta tänka på och det som har vart ett av mina bänslen under dessa månader i USA är "What doesn't kill you can only make you stronger".

Ta det dåliga och bygg upp det till något bättre. Vänd på steken, se på det positiva. Se kritik som konstuktiv kritik. Stå på dig och yttra. Tro på dig själv och främst utav allt, Lita på dig själv. Jag följer inte mitt hjärta så mkt, utan snarare mitt samvete och min hjärna.
Anledning: Jag litar inte på att mitt hjärta alltid visare, leder mig till det rätta beslut. Samvete och hjärna tänker ett snepp längre.
Idag säger min hjärna, mitt hjärta och mitt samvete att vad som än sker så kommer det att lösa sig. För jag kan lösa det och jag kommer lösa det. 



Tomt.

Dagen började väldigt bra. Slutade kanske inte lika bra.
Bättre kvällar har man haft. Tack och lov så är Emelie här. Allt känns mkt bättre.

Vi är osociala gänger ikväll, och igger på sängen med varsin Mac i högsta hugg.
Jag orkar inte skriva mer, eller förklara eller något. Ska boka hotel och sånt istället.

Speedo

Emelie sover, hon snarkar så sött,haha. Stackarn mår inte bra utan känner sig lite krasslig. Jag tittar på TV med Carly, tvättar och räknar matte. hahah. Jag är fruktansvärt trött men har blivit speedad av min trötthet. Jag är även skit lycklig att äntligen få äta svensk herrgård och präst ost!! Fy vad gott och fy vad jag saknat det!
 
Min familj har skickat med Emelie massa svensk choklad, ost och vaniljsocker! Underbart! Älskar dem!
 
 
 

Carly and I

 

Italiensk middag!

Nyss hemkommen från Tania, en vän från Milano. Träffade henne igår på LeSouk, och idag bjöd hon över oss till sig för pasta och kotlett. Underbart gott var det! Hon är så himla italiensk, bjöd på mat, såg till att vi var proppfulla, bjöd på kaffe etc. Hela kalaset! Och vilken mysig kväll vi hade. Åt god middag, drack te och snackade skit. Det var skönt att lämna huset efter jobbet.
 
Jag var dessvärre virrig påväg till och från Tania. Tog fel tåg till Tania, så det tog mig 1h, när det egentligen ska ta mindre än 30min. På vägen hem tog jag fel tåg igen, fick betala dubbel. Hem kom jag iallafall och jag lever.
 
 
För övrigt har min dag vart intensiv. Tvättat, kört hit och dit, lagat mat, städat och simmat. Det var skönt att hoppa i vattnet!  Imorgon fortsätter en annan intensiv dag, med mer tvätt, bilkörande,städning och matlagning. Ska sova nu, dör varje morgon!
 
 
 

Kung-frulle!


Inte de bästa pannkakorna här i USA men fortfarande glada i min mage.

Idag är jag trött. Och jag har massa att göra. Städa. Tvätta. Göra ärenden. Handla. Köra. Och kanske simma emellan allt. Och sova!!


Hookabar

Sjukt trevligt! As bra kväll. Tung morgondag!

Lite sangria, lite vattenpipa, lite dans och lite trevligt folk.

Går och nanna nu. Glad. Med skoskav.


lets go

 

Julmarknad och Hooka bar

 
Lugn söndag. Hängt här i Brooklyn, vart på Flea market med min VerVer, charlotte och Cathrin, vilket är vanlig marknad med fika och vintage grejer. Väldigt charmigt! Jag åt världens godaste cupcake, maple syrup bacon cupcake. Jag har aldrig riktigt vart så förtjust i cupcake, inte i muffins heller, men den, den var en riktig femma i luften!  Fy vad god, dog nästa där!
Det kan låte lite knasigt med bacon på cupcake, men det var väldigt gott för baconen som är saltig och krispig blandades med det söta och lite kryddiga av kanel. Underbart gott!
 
Ja, vi drog vidare till Union square, inne i manhattan, gick på julmarknad, åt massa cookies och hade allmänt mysigt. Vi gick även in till Wholemarket, och jag åt massa ost(brie)  med någon hallonsylt och karameliserade pecan nötter. Även det, underbart gott!
 
Jag har käkat som en galning denna söndag, vart konstant hungrig. Eller rättare sagt aldrig mätt. Men nu är jag det och känner mig väldigt nöjd. hihi.
 
Nu ska jag fixa mig lite, ska ut och käka och umgås lite på Le Souk med Cathrin inne i Downtown manhattan. Hooka bar, yes sir!
 
Ciao!
 
 
PS. är ensam hemma. värdfamiljen är ute och käkar, firar äldsta ungens födelsedag. Skönt att ha huset för sig själv, delat med de galna djuren också såklart.
 

Aw, how cheesy


Momo

sitter och lyssnar på julmusik, letar hostel och är allmänt trött. jobbar fortfarande, då päronen inte är hemma än och barnen fortfarande uppe.

Katten, Momo, som jag sedan jag kom till Brooklyn, blir mest arg på, och retar har retat mig hela kvällen. Den går efter mig, när jag går in till mitt rum, sitter den utanför och gnäller, när jag äter, äter den min mat, när jag är på toa sitter den utanför och skrapar på dörren. Den sniffar på mig, följer mig, väntar på att jag ska äta något som den kan ta. Riktigt jobbig. Den går just nu och välter ner massa grjer på hopp om att finna mat. Det är fruktansvrät jobbigt att städa efter den katten för den tar aldrig någon jävla paus! Katten är sjuk. Den är galen. Och den luktar. Men lite tycker jag endå om den. speciellt när den sover. såå söt.
momo vill inte va med på kort...

Fest i sweatpants

mysig dag idag.
Vaknade, drog mig i sängen en stund sen fög jag upp och började stressa. Tog bussen till IKEA idag med Charlotte, åt lunch, pratade om livet samt köpte lite julegott. Jag fick med mig hem 2 flaskor glögg och ett stort paket pepparkakor. Näst vecka hade jag tänkt bara lussebullar och kanske kola. Jag brukar inte vara så där super hypad över alla julgrejer och så, men just iår är jag det. Kanske för att jag är så långt ifrån min familj och alla jul grjer man brukar ha där hemma. Sådant man tar för givet, såsom glögg, kola, lussebullar, prinskorv, rödbetssallad etc. Ikväll ska jag jobba då värdföräldrarna ska på fest.

Jag skulle också på fest. Förkröka på Vapiano, käka middag, dricka drinkar, åka limo, festa och dansa. Vad gör jag nu? väntar på att börja jobba, vilket egentligen skulle börja 5.30pm. Jag klagar inte på att jag inte börjat jobba än, utan att jag är hemma och är rastlös. Fast jag skulle nog inte klaga, har det ju chill. Mitt huvud värker med, funderar på om jag ska dricka te. Fast är skit varm just nu, kokar fan ihjäl.

Efter IKEA, mötte jag upp mitt mongo, Ver. Vi trallade runt i china town, jag var på jakt efter mat och frukt. Varje gång Veronica befinner sig i china town är smo om hon åkt till en annan galax. Så mkt nytt och lustigt för henne, men så normalt för mig. Tänk er, två svenskar så olika. Jag älskar china town, dock är dem elaka. Ska man klara sig där utan bli lurad på överprisade produkter ska man ha ballar av titanium.

hohoho. nej ska käka lite tabletter nu. tror jag spyr snart.

Aja, ska fortsätta chilla lite till.

Rolig händelse idag: somnade hela vägen hem på tunnelbanan. Hade den bästa nap någonsin! ''


Roliga händelser


Gröna granar


det man saknar

saker jag saknar:
1.speed.
2.effektivitet
3.man
4.toppar/blusar
5.PENGAR.MONEY. DINERO!!
6.disceplin
7. energi
8. svensk ost
9. lussebullar och glögg!
10. min familj
11. en näsklämma. klorvattnet här i simhallen bränner sönder min näsa!!
12. springa
13. spela boll
14. solsidan
15. idiotiska idéer från min eller ngnannans sida.

Williamsburg

Spenderade min för- och eftermiddag i Williamsburg idag hos BEnny. Vilken trevlig dag.! Williamsburg är så himla charmig och så himla Berlin. Så mkt street art, så många hipsters och så mkt småbutiker. Gillar stället. Det är liksom inte storstads stället, utan snarare lilla mys-stället, med alla deras pubar, restauranger, second hand butiker etc. Det är så chill där, och så har man Manhattan precis framför sig, på andra sidan ön. Det är nästan så att man kan simma över till Manhattan, jag nästan svära på att det inte är långt alls och säkerligen skulle ta någon minut(för mig).

Benny och jag chillade lite, åt mackor, drack kaffe, snackade skit, läste skvallertidningar, gick promenader, gjorde ärenden, åkte och handlade mat, köpte strumpor och lite annat smått och gott. Det var en chill-dag idag. Jag hann öven köpa min födelsedags pressie till min värdunge, Aaron när jag hängde med Benny. Det blev två paket puddig och 1 gallon av sojamjölk. Haha, väldigt lustig present, men det är vad han gillar att äta och dricka. Jag tänkte att det var bättre att lägga pengar på ngt jag vet med 110% att han gillar och inte behvöer anta att han kommer gilla annat jag ger honom, typ en t-shirt.

Jag hoppas han blir glad, annars får han väl dränka sina känslor med pudding ohc soja mjölk.


Resten av kvällen har jag chillat här hemma, ätit middag, tittat på film, druckit te och ätit choklad. Jag skulle på biomys, men har världens huvudvärk. Tror jag börjar bli lite sjuklig, halsen är lite tjockare än vanligt. Ovh jag vill så gärna åka och träna..


Mina känslor i en lista:
1. måste ha fler planer.
2. i didn't move to NY to stay at home. Get the fuck out of the house.
3. msåte spara pengar, mår ekonomiskt dåligt.
4. sluta sov bort dagarna, åk in till city eller någonstans och interact with people.
5. interact with people without spending money, only joy and time.
6. är känslomässigt ostabil pga för mkt sötsaker. växer på bredden och inte längden
7. december månad kommer bli intensiv, bankrupt och nervöst.
8. julkänsla överallt. vill riva ner all skit, kräva efter lussebullar och glögg.
9. känner och är mig stressad, och önskar någon kunde ta lite av mitt skit. eller bara be mig själv spöa skiten ur mig så jag vaknar till.
10. känslor är för mesar. Get bone, and get cracking.

RSS 2.0